SCOPE 940 320

SCOPE Aquaculture Workshop

The SCOPE Lounge offers a meeting point for the aquaculture industry during the fish international. You can actively participate as a partner and thus have the opportunity to use the provided framework together with other partners.
Your advantages:   - Special opportunity to meet your business partners - Strengthen existing networks and establish contacts with potential new customers - Co-creation of lectures and presentation of own topics
Business Lounge

Time to network The exchange with industry colleagues is the main focus and is aimed at invited fish farmers, such as pond farmers and RAS operators, who meet directly on site with relevant partners, suppliers, investors and scientists.

The exchange will be accompanied by practical lectures. Aquaculture and business development experts will share their experiences in production and marketing and offer solutions for everyday life.
Be part of the meeting place for the aquaculture industry and create impulses for a modern fish farming of the future. Contact us by Email or call us on Tel.: (0421) 3505 324

Insight into the Lectures 2018

Find the Fish: Current Opportunities and Challenges for Consumer Acceptance of Aquaculture Products
Dr. Marija Banovic, MAPP Centre, Department of Management, Universität Aarhus (DK)

Aquaculture: The Latest EU Developments
Julia Rubeck, DG MARE European Commission (EU)

Developing Freshwater IMTA - A Potential New Method
Damien Toner, BIM (IRL)

Hatch Blue: Accelerating Aquaculture Startups
Georg Baunach, Hatch (N)

Future of the RAS 2020
Thomas Hofmann, Swiss Alpine Fish AG (CH)

The Future of Fish Farming is Digital.
Peter Zeller, Fresh Corporation (D)

What Constitutes Best Aquaculture Practice in Recirculating Systems?
Dan Lee, Global Aquaculture Alliance (GB)

Overall Concept for an Energy Efficient Indoor Fish Farm
Lukas Schneeberger, FTN AquaArt AG (CH)

Salmonids - Challenges and New Developments in Farming Trout, Char and Others
Valentin Eckart, BioCon Valley GmbH (D)

Natural Marine Algal Oil for Sustainable Aquaculture – The Joint Venture of DSM and Evonik
Dr. Stefan Eils, Evonik Nutrition & Care GmbH (D)

Fördermöglichkeiten der Rentenbank für die Aquakultur und Fischwirtschaft
Dr. Klaus Hollenberg, Landwirtschaftliche Rentenbank (D)

K-2 Fish Farm - Innovative Trout Farming?
Marcin Juchniewicz, Fish Farm K2 (PL)

Möglichkeiten zur Entgasung von CO2 in einem kommerziellen Bruthaus sowie die Auswirkungen der CO2-Reduktion auf das Wachstum und die Mortalität von Regenbogenforellenlarven
Henrik Rameil, Fischzucht Rameil (D)

Erfolgreich Forellen produzieren - Forellenzucht in einem guten Licht darstellen
Stephan Hofer, Forellen Hofer (D)

Benchmarking von Forellenbetrieben - Vergleich der Profitabilität von typischen Mastbetrieben in verschiedenen europäischen Regionen
Dr. Cornelia Kreiß, Thünen Institut (D)

RAS Systems for Shrimps and their Farm Management Strategies
Dr. Bert Wecker, Förde Garnelen (D)

Hatchery: Post Larvae made in Europe?
Gerrit Quantz, FutureFish Aquaculture GmbH (D)

Indoor Shrimp Aquaculture in Europe: Feasibility, Designs and Experiences & Intensive Shrimp farming with Bioflocs
Stefan Bruns, Polyplan GmbH (D) & Eric de Muylder, CreveTec bvba (BE)

The Market for Shrimps in Europe: Perspectives from the European Indoor Shrimp Farming Sector + Engineering Considerations
Carlos Espinal, LandIng Aquaculture BV (NL)

Marketing and the Benefits of Certifications as a Marketing Tool & Best Aquaculture Pratices - The Responsible Seafood Choice (Fact Sheet)
Mike Berthet, Global Aquaculture Alliance (UK)

"Im Zweifel für den Fisch" – was diskutieren Wissenschaftler aktuell über Schmerzempfinden und Bewusstsein bei Fischen?
Lina Weirup, GMA Büsum (D)

Stress lass nach - wie kann man die physiologische Stressreaktion von Fischen als Indikator für Tiergerechtheit nutzen?
Dr. Henrike Seibel, GMA Büsum (D)

Das rechte Maß – Wege zur Erfassung und Bewertung von Fish Welfare in der Aquakultur
Linda Tschirren, ZAHW Zürich (CH)

Wie lässt sich das Tierwohl in der Praxis der Fischzucht sicherstellen?
Dr. Helmut Wedekind, LfL Bayern (D)

Unbehagen vor der Technik – Fisch, Fischproduktion und Tierwohl aus Verbrauchersicht
Dr. Johannes Simons, Uni Bonn (D)

Hallo FRESH - Die neue urbane Meeresfischfarm
Verena Hanke, FRESH Völklingen GmbH (D)

Impulse aus der Praxis – welchen Einfluss könnten deutsche Tierschutzstandards auf Aquakulturen in anderen Ländern entfalten?
Dr. Dirk Willem Kleingeld, LAVES (D)

Fischwohl ist Gemeingut – wie können Tierschutzstandards in der Fischzucht gesellschaftlich weiterentwickelt werden?
Robert Pudelko, Kaufland International (D) & Stefan-Andreas Johnigk, Die Geniessenschaft (D)

Darf es noch etwas mehr sein? - Der Einfluss von wissenschaftlichen Fakten auf Verbraucherverhalten und -überzeugung zur Aquakultur
Dr. Fabian Schäfer, Aquakulturinfo, IGB Berlin (D)


AWI Logo Farbe RGB
KNAQ logo mit Schrift breit FINAL PNG
logo bioconvalley cmyk
logo Geniessenschaft